Ontbijt en lunch bij Blender ★★★★

Genieten staat hier hoog in het vaandel. Daarom vind je hier een breed scala aan lekkernijen. Geserveerd in een relaxte ambiance met uitzicht op de gracht, streven wij naar een fijne break in je dag. Of je nu ‘s ochtends de perfecte kop koffie komt afhalen, een biologisch taartje komt proeven, of met vrienden wilt genieten van wijn & food.

De Dakkas ★★★★★

Boven de parkeergarage De Kamp bevindt zich deze heerlijke plek. Spectaculair uitzicht over de stad om te genieten van een borrel of heerlijke maaltijd.

De Bieterballen zijn een aanrader!

Let op: maandag gesloten

Strandpaviljoen Woodstock '69 ★★★★★

De laatste strandtent in het rijtje. Dus of je er nou aalglad uitziet of als een zwerver, welkom ben je sowieso en gezellig is het zeker. Binnen sta je schouder aan schouder op de dansvloer tussen rasechte ravers, buiten bij het kampvuur hoor je de reisverhalen van een pelgrim met knapzak.

Op een zwoele doordeweekse avond gaat iedereen los rond het kampvuur op de syrtaki om daarna de heupen volledig in de strijd te gooien op een trommelsolo van een aantal Afrikanen en natuurlijk de enige echte Steef zelf. Het is de sfeer bij Woodstock die het hem doet. Nieuwkomers moeten vaak even wennen aan dit losse en de ongedwongen sfeer, maar je moet wel van steen zijn wil je ongevoelig blijven voor de vrijheid die Woodstock je biedt. Het is een combinatie van doen wat je hart je ingeeft en elkaar in de waarde laten.

Zeker de moeite waard om op een zwoele zomerse avond te bezoeken en maar 30 minuten op de fiets!

Fluisterbootjes Greenjoy ★★★★

Haarlem is gezegend met kilometers grachten, singels en vaarten. Het is een vrolijke ervaring om de stad vanaf het water te bekijken. Laat je verrassen door deze prachtige ervaring.

Bootverhuur Club Spaarne ★★★★

Club Spaarne is een bootverhuur in Haarlem waar je al vanaf € 17,50 per uur een motorboot kunt huren en door de binnenstad van Haarlem kan varen! 

Bekijk het mooie Haarlem en omstreken vanaf het water in een zodiac, polysterboot of sloep. Zelf varen zonder vaarbewijs vanaf 1 t/m 12 pers. Gelegen aan de Koudenhoorn naast de Catharijnenbrug.

Tel : 06-33300000 of info@ClubSpaarne.com

Haarlemmerhout ★★★★

Haarlem heeft een echt stadsbos: de Haarlemmerhout. Het is een goed toegankelijke groene long, waar je in alle rust je hond kunt uitlaten of heerlijk kan genieten van de kinderboerderij.

Kinderboerderij Hertenkamp / De Houthoeve ★★★

Het Hertenkamp bestaat sinds 1828. De kinderboerderij is daar na 139  jaar, in 1967, bijgekomen. Het totale oppervlak, hertenkamp  incl kinderboerderij, is ca 2 hectare. De boerderij is daarmee de grootste van Haarlem en omstreken.

Stadsstrand De Oerkap ★★★★

De Oerkap is het stadsstrand van Haarlem, gelegen aan de Harmenjansweg 95. 

Elke dag open van 12:00 tot 0:00 uur.

Behalve op zondag dan openen we om 10:00 maar op dinsdag, dan openen we weer om 15:00 uur.

Molen De Adriaan

Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een rondleiding in de molen vlakbij het centrum van de stad. Door zijn schilderachtige ligging aan de rivier het Spaarne en door zijn grote hoogte was deze stellingmolen door de eeuwen heen een van de markantste bouwwerken van Haarlem. In de molen kunt u kennismaken met de eeuwenoude techniek om wind om te zetten in productieve energie. U vindt er veel informatie over molens in het algemeen en over De Adriaan in het bijzonder. Graag tot ziens in Molen De Adriaan.


Fietsroute Rondje Haarlem ★★★★

Rondje Haarlem is een initiatief van het Haarlems Dagblad en Noord-Hollands Landschap. De route van bijna 50 kilometer komt langs de mooiste plekjes van Haarlem en omstreken. De route gaat merendeel over geasfalteerde wegen maar er zitten ook een paar bospaden en zandpaden in.

Tijdens het broedseizoen is een van de wegen langs de route van Rondje Haarlem gesloten om de vogels rust te geven. In deze periode kunt u een alternatief zandpad nemen. 

Afgezien van dit zandpad is de route uitstekend te fietsen met een racefiets maar snelheid is niet het doel van de route.

Download de route als GPX bestand:

http://www.rondjehaarlem.nl/images/gpxtracks/rondjehaarlem.zip

De Waterleidingduinen ★★★★

De schitterende Amsterdamse Waterleidingduinen gelegen tussen Zandvoort en het Zuid-Hollandse Noordwijk. Een broedplaats voor damherten en een oase voor de wandelaar. Je mag hier vrijelijk wandelen, ook buiten de paden, en komt zo om de haverklap damherten tegen. Ook vossen, zaagbekken en de in Nederland heel zeldzame waterspreeuwen zijn hier volop op voorraad. 

Annemieke's Pluktuin

Wie niet van het aangeharkte houdt en van hordes toeristen, kan terecht bij Annemieke's Pluktuin in Hillegom. Zij heeft een bijzondere bloementuin waar je dwars door de akkers mag struinen en vrijuit bloemen kan plukken.

OV: Arriva 50, halte Bethlehemlaan, Hillegom

Het Veerkwartier ★★★★

Het Veerkwartier is een klein paradijs waar iedereen zich welkom en zelfs een beetje thuis voelt. Waar je blij bent en waar je kunt genieten van buiten zijn (ook al zit je binnen).

Een stadse vrijhaven waar het iedere dag een beetje anders is. Een plek waar kinderen vies mogen worden. Het Veerkwartier is nooit klaar. Het is een plek in ontwikkeling waar dingen gebeuren en ontstaan. Gasten hebben het gevoel dat ze verrast worden en zich thuis voelen.